dd

Exit poll eșuat! Rata de refuzuri de participare este IMENSĂ – 25,9%

Corina Bezer

Primele rezultate arată că candidatul PSRM, Ion Ceban, a acumulat 37,1% din sufragii, iar candidatul ACUM, Andrei Năstase, 37%. Circa 26 la sută din respondenți au refuzat să participe la sondaj, comunică MOLDPRES.

Sondajul a fost efectuat în 67 de secții de vot din cele 307 amenajate în municipiul Chișinău. Datele au fost colectate pe tablete, pentru ca informațiile să fie transmise și calculate online.

Exit-poll-ul a fost realizat de IMAS și Fondul Opiniei Publice la comanda companiei de consultanță și promovare a imaginii “Poliexpert” și a costat 400 mii de lei. Ultimul Exit-poll a avut loc în Moldova în mai 2011.

Mai mulți sociologi din capitală au calificat cercetarea sociologică ca fiind eșuată și au îndemnat cetățenii să aștepte rezultatele preliminare, care vor fi prezentate de CEC la ora 22.00.

La alegerile din 3 noiembrie, prezența la urne în municipiul Chișinău a fost de 37,7 la sută, mai mare decât în turul I de scrutin, când la vot au ieșit 36,03 la sută. Prezența la vot pe țară în cadrul turului II este de 40,3 la sută.

Pentru funcția de edil al capitalei, lupta se dă între candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, și candidatul PSRM, Ion Ceban.

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care ambii candidați la funcția de primar au obținut același număr de voturi, se consideră ales candidatul care a întrunit mai multe voturi în primul tur de scrutin.