Guvernul Republicii Moldova

Filip îi spune „NU” lui Dodon// Executivul a respins cererea lui Dodon de a-l rechema din funcţie pe Ambasadorul RM în România, Mihai Gribincea

Corina Bezer

„Prim-ministrul Pavel Filip a primit, astăzi, demersul prezidenţial privind propunerea de revocare a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea. Şeful Executivului nu va da curs acestei solicitări", se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Amintim că Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat Guvernului moldovean să fie inițiată procedura de rechemare a ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.

Mihai Gribincea a dezbătut, în cadrul unei emisiuni televizate, legalitatea acțiunilor șefului statului în raport cu retragerea cetățeniei fostului președinte al României, Traian Băsescu.

„Niciun reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de Președinte în acest sens, luând în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este competența exclusivă a Președintelui Republicii Moldova. Pe viitor, invităm toți reprezentanții corpului diplomatic al RM să reprezinte în exclusivitate interesele Republicii Moldova și să acționeze în conformitate cu prevederile Constituției și legislația țării”, se arată într-un comunicat al Președinției.