Lansarea AUR în campania electorală

FOTO// Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a lansat în campania electorală și dă start celei mai mari Caravane în toate localitățile Republicii Moldova

Corina Bezer

În cadrul evenimentului de lansare în campania electorală, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi, a declarat că AUR este un partid pan-românesc, cu viziuni pro-europene, care a trecut Prutul pentru a consolida mișcarea unionistă din Republica Moldova și a le oferi alegătorilor șansa unei vieți mai bune împreună cu România.

„Se nasc noi înțelegeri peste capul românilor, majoritari în Republica Moldova. Axa Berlin-Moscova urmărește federalizarea, adică transnistrizarea și cedarea Republicii Moldova în brațele Federației Ruse. AUR, adică România, va încurca aceste jocuri și se va bate pentru moldoveni. Partidele nu mai vorbesc de România, nu mai vorbesc de integrarea europeană, nu spun nimic despre regiunea transnistreană. Există un acord tacit și de aceea atacă cu toții AUR. Ajunge cât am fost călcați în picioare. Este timpul să ne ridicăm din genunchi și să fim stăpâni la noi acasă”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

Lansarea AUR în campania electorală

Candidații AUR au anunțat totodată startul unei ample caravane în localitățile Republicii Moldova, în cadrul căreia oamenii vor cunoaște mai multe despre programul și obiectivele formațiunii, îi vor întâlni pe cei care îi vor reprezenta în viitorul Parlament și vor fi informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România.

În timp ce restul partidelor vin în această campanie doar cu promisiuni, AUR propune proiecte concrete, din care vor beneficia toți cetățenii Republicii Moldova. Noi suntem alternativa tuturor politicienilor corupți, care s-au perindat de-a lungul anilor pe arena politică”, a declarat candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, Tatiana Potîng.

„Scopul AUR în politica din Republica Moldova este să blocheze o coaliție pro-est. AUR va dejuca aceste planuri, întrucât singurul viitor al Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, împreună cu România. Nu vom tolera alianțe de compromis, iar AUR în viitorul Parlament va reprezenta șansa unei coaliții pro-românești și pro-europene”, a declarat candidatul AUR, Valeriu Munteanu.

„Observăm că în această campanie, majoritatea partidelor nu oferă nicio soluție concretă la problemele cu care se confruntă oamenii. Nu se mai vorbește atât de ferm despre integrarea europeană, aderarea la NATO și Unirea cu România. Noi cunoaștem soluția, întrucât România oferă salarii mai mari, pensii decente, alocații pentru copii și multe alte avantaje. Doar reîntregirea neamului reprezintă șansa unei vieți mai bune pentru locuitorii Republicii Moldova”, a declarat Dorin Chirtoacă, candidat AUR.

În această săptămână, membrii și voluntarii AUR vor vizita și vor discuta cu locuitorii din Chișinău, Ialoveni, Strășeni, Hâncești, Criuleni, Dubăsari, Orhei și Călărași.

Lansarea AUR în campania electorală

După evenimentul de lansare în campania electorală, reprezentanții AUR au pornit la sediul Comisiei Electorale Centrale pentru a protesta față de decizia CEC de a limita numărul secțiilor de vot în diaspora.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020 din România, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat aproape 10% dintre sufragii, reușind să acceadă în Parlamentul de la București cu 47 de deputați și senatori. Șase dintre aceștia sunt originari din Republica Moldova.