Protest împotriva lui Dodon

(FOTO) Protest împotriva lui Dodon organizat de partidul ȘOR

Victoria Muntean

Potrivit unui comunicat de presă, oamenii s-au adunat în fața Președinției, unde aceștia au protestat față de acțiunile de corupție ale lui Igor Dodon, filmat în timp ce primea o pungă de bani din partea fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Protestatari au scandat lozinci, cerând demisia lui Igor Dodon. „Jos culiok”, „Afară din țară”, „Jos Dodon”, „Demisia”, „Dodon la pușcărie”, au fost printre lozinci scandate de partea oamenilor.

„Astăzi suntem sute. În curând vom fi zeci de mii de oameni ca să vă scoatem în furci din aceste clădiri. Noi vom lupta pentru RM și vom salva țara noastră”, a declarat vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber.

„Peste o sută de polițiști, inclusive mascații, au înconjurat gardul președinției. Aceștia nu le-au permis oamenilor să se apropie de gard pentru a lăsa pungile negre, similar celei în care Dodon a primit bani de la Plahotniuc. Marina Tauber a calificat comportamentul poliției drept disproporționat și exces de zel”, scrie în comunicat de presă.

Reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat noi acțiuni de protest și zilele viitoare. 

Amintim că luni, deputatul Iurie Reniță a prezentat imagini video în care Vlad Plahotniuc îi transmitea lui Dodon o pungă cu bani.