Sevciuk

(FOTO) Separatistul Șevciuk, viață de lux în Federația Rusă

Vineri, 12 ianuarie 2018, 09:42

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care s-a refugiat pe malul drept al Nistrului în vara anului trecut, după ce îi fusese ridicată așa-zisa imunitate parlamentară în Transnistria și i-au fost pornite mai multe dosare penale, inclusiv pentru deturnare de fonduri, nu mai este în R. Moldova.

După ce a susținut o conferință de presă la Moscova pe 27 noiembrie 2017, Șevciuk a rămas cu soția sa, Nina Ștanski, fost așa-zis ministru de externe al Transnistriei, în Federația Rusă, relatează Ziarul Național. 
Informația despre aflarea lui Șevciuc în Federația Rusă ne-a fost confirmată de surse din cadrul organelor de drept, dar și o postare de pe Facebook a lui Șevciuk arată că, pe 27 decembrie anul trecut, acesta era la Moscova. 

ff

ffDupă ce s-a refugiat noaptea, cu barca, pe malul drept al Nistrului la finele lunii iunie 2017, Procuratura Generală de la Chișinău anunța că pe numele fostului lider separatist nu exista niciun dosar penal. La scurt timp, în iulie anul trecut, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) susținea că l-a audiat pe Șevciuk, fără să ofere și detalii despre dosar.