ff

(FOTO/VIDEO) Cozi și la secțiile de votare din diaspora! Oamenii așteaptă în rând și 5 ore pentru a vota

Corina Bezer

În Amsterdam, aproximativ 2.000 de persoane așteaptă să voteze. Mai mulți români stabiliți în Amsterdam reclamă faptul că în secția de votare există doar 3 ștampile de vot și că procesul de votare este unul extrem de lent. Votează în jur de 60 de persoane pe oră. 

Iar la Milano, alegătorii au venit îmbrăcați în haine populare. Cozile sunt interminabile. 

O situație similară este și la Londra.

Probleme la vot pentru una dintre cele mai mari comunități de români din Spania. În Castellón sute de oameni au început să protesteze.

La Bruxelles, românii nu au mai avut loc în curtea secției de votare, astfel că au ocupat și trotuarul de lângă. Acest lucru se întâmpla la ora 7 dimineața. 

ddddLa Birmingham, coada pentru a vota este de 1.5 kilometri și se așteaptă aproximativ 4 ore

ff

La Torino, Stratford, Paris, Eindhoven, Koln, Vicenza, Copenhaga, Dublin, Viena, Madrid, Londra, Zurich, Praga, Aarhus, Graz, Berlin, Nuerenberg, Haga, Luxemburg situația este asemănătoare.

ff

ffffffddffAlături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii 5 ani. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.