TT

(FOTO/VIDEO) Prima şedinţă a Consiliului Local Aluatu. Localnicii l-au întâmpinat pe liderul UNIREA-ODIP, Vlad Bileţchi, cu tricolor şi aplauze

Corina Bezer

Aceştia au dorit astfel să-şi manifeste recunoştinţa faţă de aportul adus de liderul UNIREA-ODIP la dezvoltarea localităţii. În cadrul şedinţei Consiliului Local, Vlad Bileţchi a fost ales membru al Comisiei cultură, tineret, sport şi ştiinţă din cadrul localităţii, dar şi al Comisiei economie, buget şi finanţe. 

FF

Vlad Bileţchi a declarat că are planuri măreţe pentru localitatea Aluatu. „Îmi propun să institui un program de redobândire a cetățeniei române, așa ca părinții care au copii în sat să poată primi alocații din partea statului român. Un alt obiectiv vizează reparația drumului principal din sat până la capăt, dar și repararea a celor două stații de așteptare a transportului auto în termen de câteva luni de zile”, a declarat Bileţchi. 

FF

Vlad Bilețchi intenționează să instaleze un panou informativ la intrarea în localitate – „carte de vizită”. Va pleda pentru construcția bisericii românești din sat, care a fost demolată în 1978, pentru crearea de zone verzi, un teren sportiv, trotuare și parc, instalarea denumirilor de străzi și delimitarea clară a terenurilor și proprietăților. De asemenea, intenționează să popularizeze prin toate mijloacele posibile localitatea pentru a putea atrage ajutor pentru ca satul să devină un sat model. 

DD

Vlad Bilețchi își mai propune să facă posibilă acordarea ajutorului social pentru bătrânii din sat și dotarea punctului medical în cel mai scurt timp. „Datorită înfrățirii cu comuna Săpoca din Buzău, copii din sat pot merge gratuit în fiecare an la munte și la mare în România. Obiectivul este ca și cei din România să vină în Republica Moldova”, a mai spus Vlad Bilețchi.

DD

Amintim că liderul unionist, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, care a candidat independent în cadrul Consiliului Local din satul Aluatu, raionul Taraclia, a acumulat cele mai multe voturi, plasându-se deasupra tuturor partidelor care au cerut votul oamenilor din localitate.

DD

Acesta a obținut un scor de 37,11%, în pofida faptului că în raionul Taraclia, majoritatea alegătorilor și-au dat votul pentru PSRM. Vlad Bilețchi a declarat anterior că nu a ales întâmplător localitatea în care să candideze la funcția de consilier. Asta pentru că în vara anului 2018, anul când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, Asociația „UNIREA-ODIP”, cu sprijinul a zeci de oameni din diaspora, a reușit să renoveze singura școală cu predare în limba română din raion. Vorbim despre gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir”, care anterior se afla într-o stare deplorabilă, iar cu mobilizarea unioniștilor, elevii învață în săli de clasă moderne.