ss

Generalul de brigadă Igor Cutie este noul Comandant al Armatei Naţionale

Corina Bezer

Ministrul Apărării a declarat că experienţa generalului de brigadă Igor Cutie, participant la luptele pentru independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi în misiunea post-conflict de restabilire a Irakului în calitate de comandant va contribui la buna funcţionare a Armatei Naţionale şi a Marelui Stat Major.

Anatol Şalaru l-a asigurat pe noul Comandant de tot sprijinul conducerii Ministerului Apărării, astfel încât obiectivele de reformare a sistemului naţional de apărare să fie realizate în totalitate. 

La rândul său, generalul Igor Cutie a specificat că apreciază încrederea acordată şi s-a arătat convins că împreună cu corpul de comandă al Armatei Naţionale va îndeplini misiunile stabilite de conducerea supremă a statului.

dd

Generalul de brigadă Igor Cutie s-a născut la 12 martie 1968 în oraşul Ungheni. Este absolvent al Şcolii militare superioare a trupelor de geniu din Kaliningrad, Academiei de Înalte Studii Militare şi Colegiului de Război de la Bucureşti. 

Igor Cutie a deţinut până în prezent funcţii de comandă şi stat major în cadrul Armatei Naţionale, cea mai recentă fiind de Director al Marelui Stat Major.

Generalul de brigadă Igor Cutie este cavaler al ordinului „Credinţă Patriei” şi a fost decorat cu medalia „Meritul Militar”. 

De notat că Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat joi, 3 noiembrie curent, decretul privind numirea generalului de brigadă Igor Cutie în funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Comandant al Armatei Naţionale. Decretul, emis în temeiul art. 88 din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 25 alin. (2) lit. i) din Legea cu privire la apărarea naţională, intră în vigoare la data semnării.