ff

George Simion îi cere demisia lui Victor Alexeev din funcția de secretar de stat al Ministerului pentru românii de pretutindeni, chiar în prezența acestuia

Corina Bezer

Unionistul i-a reproșat demnitarului că n-are „valoare” și că nu a manifestat interes față de cetățenii României din comunitățile de peste granițe, precum cele din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Albania și Republica Moldova.

„Domnule Alexeev, domnule secretar de stat, de ce nu vă dați dumneavoastră frumos demisia, pentru că trei sferturi de aici din sală sunt mai buni decât dumneavoastră. Au capacitatea și au experiența, și au cunoștințele necesare ca să arate altceva. Dacă vreți, vin în ajutorul dumneavoastră și de aici, de la această Universitate de Vară, vă cer demisia. N-ar mai trebui să fiți în acest scaun. Nici dumneavoastră și nici foarte mulți funcționari ai statului român. Mulțumesc”, a spus George Simion, precizând că singurul lucru care îl recomandă pe Alexeev pentru această funcție este apartenența sa la comunitatea românilor de peste granițe – lucru insuficient pentru o asemenea demnitate publică.

Victor Alexeev este preşedintele Organizaţiei PSD România în Republica Moldova.