Pavel Filip

Germania va susţine Republica Moldova în promovarea reformelor din domeniul justiției și sectorului bancar

Corina Bezer

Oficialii au discutat despre parteneriatul dintre cele două state în sectorul economic şi de infrastructură în Republica Moldova, precum şi despre posibilitatea acordării asistenţei în diverse domenii.

 „Apreciez faptul că autorităţile germane menţin în continuare Republica Moldova în lista statelor beneficiare de asistenţă, acordată de Guvernul Republicii Federale Germania. Printre domeniile prioritare de cooperare sunt guvernanța și dezvoltarea economică. În acest sens, urmează să fie organizată cât mai curând posibil o nouă rundă de negocieri privind cadrul de cooperare moldo-german”, a accentuat Prim-ministrul.

La rândul său, Hans-Joachim Fuchtel a declarat că Germania va susţine în continuare promovarea reformelor în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, Hans-Joachim Fuchtel a confirmat disponibilitatea țării sale de a ne acorda suport și expertiză în diverse sectoare.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre reformele prin care trece Republica Moldova în domenii precum justiţia, lupta cu corupţia, ameliorarea situaţiei în sectorul bancar, reforma administraţiei publice şi restabilirea relaţiilor cu partenerii externi.