Costandachi

Gheorghe Costandachi va candida independent la Primăria capitalei

Victoria Muntean

Gheorghe Costandachi a menționat că „a analizat cu atenție situația generală a municipiului Chișinău, toate provocările și așteptările oamenilor și a decis să vină cu inițiativa dată”. 

Totodată, a mai adăugat că „primarul nu trebuie să fie un om care se schimbă după cum bate vântul sau după culoarea politică a guvernărilor, ci om care rămâne fidel valorilor morale, principiilor de profesionalism și libertate în activitate”. La fel, a mai menționat că „în fruntea Primăriei trebuie să fie o persoană integră și un gospodar cu echipă de persoane profesioniste, curate și necompromise”.

Alexandru Gamanjii, doctor în economie, conferențiar universitar, a spus că „dezordinea, haosul și corupția din municipiul Chișinău, are loc din cauza că orice primar care a fost a activat în interesul partidului din care a făcut parte”. Despre Gheorghe Costandachi a spus că este o persoană, care se străduie să activeze în interesul oamenilor. La fel, că este „un economist de calibru”, de care are nevoie capitala.

Igor Borfontina, reprezentant al Mișcării Civice PRO, a menționat că locuitorii capitalei așteaptă ca în oraș să fie curat, drumuri bune și transport public suficient. De asemenea, a menționat schimbarea nu o face un candidat politic, dar cel apolitic, care vine din rândul oamenilor, activează în interesul oamenilor și este mai responsabil să-și îndeplinească promisiunile.

Amintim că alegerile locale vor avea loc pe data de 20 Octombrie.