Guvern

Guvernul a numit doi viceminiștri noi. Vezi cine sunt aceștia

Corina Bezer

Veronica Vragaleva a fost anterior șefă a Direcției metodologia impozitelor directe și impozitare internațională în cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, iar Liliana Iașan ocupa funcția de directoare a Asociaţiei Medico-Publice Teritoriale Buiucani.

Mai mulţi viceminiştri au fost reconfirmaţi în funcţie: la Ministerul Justiţiei – Nicolae Eşanu şi Eduard Serbenco şi la Ministerul Sănătăţii – Valentina Rotaru şi Aliona Serbulenco, iar Gheorghe Turcanu a fost eliberat din funcţia de viceministru al Sănătăţii în baza cererii de demisie. 

Totodată, Iurie Cazacu a fost numit în funcţia de Secretar general adjunct al Guvernului în cadrul Cancelariei de Stat, în urma eliberării din funcţia respectivă a lui Eduard Bănăruc, în baza cererii de demisie.

De asemenea, Natalia Rotaru a fost eliberată din funcţia de şef al Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat Ungheni, reprezentant al Guvernului în teritoriu, fiind numit în funcţia respectivă Ion Harea.

Tot astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip i-a prezentat Cabinetului de miniştri pe noii săi consilieri, Mircea Buga, care va fi responsabil pe ocrotirea sănătăţii şi dezvoltării sociale şi pe Gheorghe Gabere, consilier principal de stat pe politici în domeniul agriculturii.