Guvenul lui Pavel Filip

Guvernul Filip își continuă activitatea! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a eșuat

Corina Bezer

Moțiunea de cenzură a fost inițiată de deputaţii PSRM, PLDM şi trei deputaţi PCRM împotriva Guvernului Filip.

„La jumătate de an de la începerea activității, acest guvern se confruntă cu prima moțiune de cenzură.  Respect și voi respecta întotdeauna regula democratică a introducerii de moțiuni ca modalitate de control parlamentar asupra guvernului. Am însă toate argumentele pentru a combate această moțiune de cenzură și pentru a o considera drept un exercițiu pur demagogic, confuz din punct de vedere ideologic și lipsit total de soluții din punct de vedere practic”, a precizat prim-ministrul Pavel Filip. 

Deputații PSRM au adus acuzații Guvernului, spunând că:

 „Acest Cabinet de miniştri nu este capabil să rezolve problemele majore şi să scoată ţara din impas. Situaţia s-a agravat şi mai mult. În consecinţă, realităţile de astăzi sînt sumbre pentru majoritatea sectoarelor economiei naţionale şi pentru sfera socială, indiferent de categoriile de vîrstă şi de ocupaţie a populaţiei.”

Pavel Filip a respins însă acuzațiile: 

„ Guvernul a reuşit evitarea unui colaps bugetar prin stoparea scăderii economice. Constatăm că pensiile şi salariile au fost achitate la timp, plus la toate, s-au făcut şi majorări”, a mai adăugat Filip. 

Anterior socialiştii au înaintat alte opt moţiuni simple împotriva miniştrilor Guvernului Filip, şase dintre care au fost respinse de majoritatea parlamentară, iar alte două urmează să fie dezbătute în plenul Parlamentului.