Sorin Grindeanu

Guvernul Grindeanu a decis să abroge OUG de modificare a Codurilor penale

Corina Bezer

„Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. Folosesc termenul „abrogare”. Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administrația Prezidențială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanță”, a declarat premierul Grindeanu.

Prim-ministrul a precizat că nu dorește ca România să fie dezbinată.

„Nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. România, cred eu, în acest moment — prin tot ceea ce se întâmplă, pe de o parte, pe partea cealaltă — argumentele celor care ne-au susținut și ne-au votat —, pare ruptă în două, dacă nu chiar în mai multe bucăți. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva”, a spus Grindeanu.

Deși premierul Sorin Grindeanu a anunțat că în ședința Executivului de duminică ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică, manifestanții scandează împotriva Guvernului și fluieră.