Eduard Grama

Guvernul Republicii Moldova rămâne fără ministrul Grama

Corina Bezer

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o scrisoare Președintelui Republicii Moldova prin care propune revocarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Asta după ce ieri, Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa premierului, prin care a fost solicitată suspendarea provizorie acestuia, în legătură cu desfășurarea urmării penale. În acelaşi timp, la Cabinetul Primului Ministru a parvenit și o cerere din partea ministrului Eduard Grama, prin care își anunță intenția de a demisiona din funcție.

Amintim că Eduard Grama a fost reţinut zilele trecute de ofițerii CNA pentru 72 de ore, după ce, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la Minsterul Agriculturii şi Industriei Alimentare, inclusiv în biroul şi domiciliul ministrului.

Acțiunile fac parte din dosarul privind încercarea de a înstrăina mai multe hectare de teren aflate în posesia Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, din comuna Stăuceni. În acest sens, acum câteva luni, 12 persoane au fost reţinute în dosar, printre care foști și actuali funcționari, avocați, juriști, un fost ministru al Justiției și alții.