Guvernul Republicii Moldova

Guvernul va avea doi miniștri noi! Silvia Radu la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Corina Bezer

Potrivit președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, persoanele care vor fi schimbate au depus eforturi considerabile, doar că oamenii vor rezultate rapide și o comunicare mai eficientă. Oficialul a anunțat și posibile schimbări la nivel de secretari de stat și nu a exclus alte remanieri guvernamentale. 
„Faptul că suntem la câteva luni de la alegeri nu înseamnă că nu trebuie să mai facem schimbări, în special dacă asta o solicită oamenii. Să știți că dacă va fi cazul vom face schimbări în echipa guvernamentală chiar și cu o lună înainte de alegeri,pentru că Guvernul trebuie să lucreze cât mai eficient posibil”, a declarat Vlad Plahotniuc. 

În același timp, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că are deplină încredere în noii membri ai cabinetului de miniștri, întrucât aceștia au demonstrat mereu profesionalism. 
 „S-au făcut foarte multe lucruri bune și sunt rezultate. Doar că un principiu pe care îl am eu și echipa pe care o reprezintă Partidul Democrat este de a privi rezultatele nu în comparație de la ce am pornit, dar a privi lucrurile ce s-au reușit a face luând în considerație care a fost potențialul”, a declarat Pavel Filip.

Ultima remaniere a Guvernului Filip a avut loc în decembrie 2017. Atunci, numărul ministerelor s-a redus de la 16 la nouă, iar funcţiile de viceminiştri au fost înlocuite cu posturi de secretari de stat. De asemenea, a fost instituită funcţia de vicepremier pentru Integrare Europeană.