Eduard Harunjen

Harunjen răspunde acuzaţiilor

Corina Bezer

Noul procuror general, Eduard Harunjen a declarat că desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de procuror general a avut loc într-o manieră transparentă. Acesta spune că toate criticile care i se aduc sunt utile, mai ales când sunt constructive, dar pentru a reforma instituţia e nevoie si de implicare directă, de asumare a unei funcţii de conducere, chiar dacă nu este un lucru prea confortabil.

„Referitor la investigaţia apărută în mass media despre averea mea. Este una absolut neserioasă şi pe alocuri amuzanta, voi exemplifica prin doua momente: au fost publicate imagini cu solarul în care familia mea cultivă legume şi s-a spus că este o piscina acoperita, apoi au publicat imaginea şopronului unde sunt ţinute uneltele pentru grădinărit şi au spus ca e baie finlandeză. Ce răspuns să dau la astfel de manipulări? Cel mult să-i invit pe autori sa "înoate" printre roşii şi castraveţi sau sa facă baie finlandeza printre furci şi hârleţe”, a declarat Eduard Harunjen.

Harunjen a mai declarat că atunci când a decis sa canideze la funcţia de Procuror General, a făcut-o conştient că nu există în activitatea sa vulnerabilităţi, pentru că înţelegea foarte bine ce urmează.

„În ultimii ani Procuratura Generala este permanent ţinta unor răfuieli între diferite grupări politice, de business, care uneori, din păcate, sunt promovate şi sprijinite de unele instituţii media şi anumiţi reprezentanţi ai societăţii civile. Mi-am asumat inclusiv aceste riscuri atunci când am decis sa candidez”, a conchis noul procuror general.

Amintim că Eduard Harunjen a fost numit în funția de procuror general de către președintele Nicolae Timofti, la data de 8 decembrie, după ce acesta. În acelaşi timp, reprezentanţii a 13 ONG-uri au semnat o declaraţie prin care se arată nemulţumiţi de modul în care Eduard Harunjen a fost investit în funcţia de Procuror General.