Igor Dodon + Vladimir Putin

Haz de necaz! Dodon l-a așteptat pe Putin patru ore în anticameră. Presa rusă râde de Dodon

Corina Bezer

Potrivit unui comunicat al Preşedenţiei, Dodon a adus mulțumiri lui Putin pentru amnistierea migraţională a anumitor categorii de cetățeni moldoveni, menționând că trebuie rezolvată și problema celor 33 de mii de moldoveni, care au interdicţie de aflare pe teritoriul Rusiei pentru încălcarea termenului de ședere pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Dodon a abordat și posibilitatea încheierii unui contract bilateral prin care moldovenii aflați permanent pe teritoriul Rusiei să poată beneficia de dreptul de a deține cetățenie dublă.

Igor Dodon + Vladimir Putin

Totodată, Dodon a fost și pe post de curier pentru Putin. Președintele moldovean, Igor Dodon i-a adus lui Vladimir Putin câteva zeci de sticle de vin din propria colecție a președintelui rus.

„V-am adus astăzi un cadou. Aveți propria colecție de vinuri în Cricova încă din anul 2002-2003. V-am adus câteva zeci de sticle din colecția dumneavoastră personală”, a declarat Dodon la întâlnirea cu Putin, transmite TASS. 

De asemenea, Dodon parcă și-ar fi cerut scuze în legătură cu nota de protest semnată de premierul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu.

„Mi-am exprimat regretul în legătură cu declarația făcută de conducerea Moldovei în privința Rusiei. Sper sincer că asemenea declarații nu se vor răsfrânge asupra dinamicii relațiilor moldo-ruse”, a mai adăugat Dodon.

Igor Dodon + Vladimir Putin