Igor Dodon

Igor Dodon aruncă din nou cu acuzaţii grave la adresa României

Corina Bezer

Nu încetează să arunce cu săgeţi veninoase în direcţia fraţilor de peste Prut. Întrebat dacă faptul că România le acordă cetăţenie moldovenilor, în contextul în care ambele state prezintă o mişcare foarte puternică pentru unificare, reprezintă un motiv de îngrijorare, Dodon a răspuns că acest aspect îngrijorează și că majoritatea cetăţenilor sunt pentru păstrarea statalităţii.

„Am spus de multe ori că vrem să fim prieteni cu România, ei sunt vecinii noştri şi nu avem nicio problemă cu ei în afară de una – încercarea lor de a submina statalitatea Republicii Moldova. Vom adopta o poziţie fermă şi critică legat de acest aspect. Cred că orice partid din Republica Moldova care face apel la unirea cu România ar trebui desfiinţat prin lege. Constituţia noastră stipulează că asemenea acţiuni ar trebui privite ca anticonstituţionale", a spus Igor Dodon.

Psihoza prezidenţială a lui Dodon nu s-a oprit aici. Acesta și-a făcut publică intenția de a anula acordul privind deschiderea unui Birou de legătură al NATO la Chișinău. Dodon a vorbit la un post rus de televiziune despre viitoarea sa întrevedere cu liderii țărilor membre ale NATO, ce va avea loc la începutul lui februarie la Bruxelles. Potrivit lui Dodon, la această reuniune el "vrea să se convingă dacă membrii NATO sunt gata să susțină public și să semneze acordul care ar recunoaște statutul de neutralitate al Republicii Moldova".