Gh

Igor Dodon începe consultările cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru

Corina Bezer

„În realitate asistăm la o autodizolvare a Guvernului. A provocat intenționat căderea guvernului, pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele sociale și economice. A vrut să distragă atenția de la această rușine. Motivul de azi – a fost încăpățânarea Maiei Sandu de a impune propriul procuror General. A fost o inițiativă anticonstituțională. A dus la încălcarea gravă la încălcarea acordului PSRM și ACUM. Această criză ar fi fost evitată dacă prim-ministrul ar fi discutat cu președintele, PSRM și blocul ACUM”, a menționat Dodon. 

Totodată, Dodon a chemat pe mâine, toate partidele din consultări. 

Astfel, de la orele 10:00 Dodon se va vedea cu deputații PSRM, la 11:00 deputații blocului ACUM, la 12:00 cu deputații PD, iar la ora 13:00 deputații Șor.

Iresponsabilitatea, imaturitatea unor politicieni pun la grea încercare R. Moldova, atunci când țara are nevoie de o alianță de guvernare stabilă. Nu e prima dată când cineva calcă în picioare un acord politic. Asistăm la o autodizolvare planificată a Guvernului, prin demisia premeditată a Guvernului. Maia Sandu a provocat intenționat căderea Cabinetului de Miniștri, pentru a distrage atenția de la politicile economice eșuate”, a declarat președintele.