Igor Dodon

Igor Dodon nu ezită să atace unioniștii: „Unirea nu va avea loc niciodată”

Corina Bezer

Igor Dodon a declarat în cadrul conferinței de prezentare a raportului de activitate a 100 de zile de la investirea sa în funcție, că nu insistă și nici nu se grăbește să meargă la București pentru a se întâlni cu omologul său, Klaus Iohannis. 

„Eu nu voi permite niciodată să se amestece Bucureștiul în treburile interne ale Republicii Moldova. Eu i-am spus și Ambasadorului României la o întrevedere atunci când el mi-a transmis un mesaj de la București precum eu ar trebui să respect Constituția Republicii Moldova. Dacă anterior lui Timofti vă permiteați să-i spuneți asemenea lucruri, cu mine nu va merge această variantă”, a afirmat plin de sine Dodon. 

Totodată, Igor Dodon și-a repetat declarația că a donat bani pentru reparația grădiniței din satul său de baștină, Sadova, și a spus că presa care a relatat contrariul ar fi difuzat o „știre falsă”. Vorbind la conferința sa de presă la 100 de zile de mandat, Dodon a spus că a donat „125 de mii de lei”, iar banii ar fi fost folosiți la repararea grădiniței, în 2013. 

Referindu-se la ziua de 27 martie, Igor Dodon s-a adresat prim-ministrului Pavel Filip cu cererea de demitere a ministrului Educației, Corina Fusu. „Pe 23 martie, Corina Fusu a semnat o circulară, adresată organelor locale de specialitate în domeniul învățământului prin care solicită desfășurarea în perioada 27-31 martie a activităților consacrate marcării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Doamna Fusu, mata nu încurci Partidul Liberal cu școala? Cine ți-a dat dreptul dumitale să ieși cu așa indicații la toate instituțiile școlare?”, a declarat Dodon.

Amintim că în perioada 27-31 martie curent, în instituțiile de învățământ preuniversitar se desfășoară Săptămâna Educației Istorice, în cadrul căreia suntorganizate activități dedicate marcării a 99 de ani de la adoptarea deciziei Sfatului Țării din 27 martie 1918 privind Unirea Basarabiei cu România.