Igor Dodon Maia Sandu

Igor Dodon o invită pe Maia Sandu la două dezbateri electorale. Răspunsul candidatului PAS

Corina Bezer

„La aceste dezbateri putem conveni asupra a doi analiști independenți care să le modereze, unul vorbitor al limbii de stat și altul vorbitor de rusă, așa încât să asigurăm un bun echilibru al organizării dezbaterilor și în această privință”, se arată în comunicatul trimis de stafful electoral a lui Igor Dodon. 

De altă parte, Maia Sandu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că va accepta să meargă la o dezbatere cu Igor Dodon, candidatul independent susținut de PSRM.

„După ce a fugit de dezbateri două luni, vede că pierde alegerile și vrea dezbatere. Poporul a spus foarte clar – Igor Dodon nu merită mandatul de președinte. Singura dezbatere la care trebuie să meargă Igor Dodon e cea cu procurorii. Din respect pentru cetățeni, voi merge la o dezbatere pe teren neutru. Detaliile acestei dezbateri vor fi stabilite de staff-uri și vor fi anunțate”, a declarat Maia Sandu. 

Candidata a povestit și despre întrevederile cu unii candidați care au participat în primul tur al alegerilor prezidențiale. „Ieri, am avut mai multe întâlniri cu Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă și Andrei Năstase și am discutat despre planurile pe viitor. Alegătorii care nu l-au votat pe Igor Dodon vor o schimbare. Igor Dodon vrea o dezbinare între diasporă și cetățenii din Moldova. Rezultatele primului tur arată că moldovenii vor o țară liberă și cu o conducere care să se gândească la cetățenii săi.”

Maia Sandu a spus că, în cazul în care va câștiga, va folosi toate pârghiile ca să lupte cu corupția, va susține agenții economici și va avea o bună colaborare partenerii externi.

Amintim că, în campania electorală din primul tur, Igor Dodon a refuzat să participe la dezbateri televizate.