dd

Igor Dodon: Republica Moldova nu va deveni membru UE

Corina Bezer

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către şeful statului în cardul unui interviu oferit pentru un post de televiziune din Belarus.

Igor Dodon spune că Republica Moldova trebuie să aibă relaţii bune atât cu Rusia, cât şi cu UE şi SUA.

„Da, avem acorduri semnate cu Uniunea Europeană, pe care le percepem ca o oportunitate de a schimba situaţia şi calitatea vieţii aici în Moldova. Dar nu cred că Moldova va deveni membru al Uniunii Europene”, a declarat Igor Dodon, subliniind că  Europa în sine nu este pregătită pentru extindere şi că „unele ţări pleacă din UE”, deşi este vorba despre un singur stat – Marea Britanie.

De asemenea, în cadrul interviului, Igor Dodon a accentuat că Republica Moldova este membru CSI şi a primit statutul de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice şi că anume aceste relaţii trebuie dezvoltate.

„Acestea sunt pieţele noastre tradiţionale, aceştia sunt fraţii noştri. Prin urmare, în această direcţie trebuie să restabilim parteneriate strategice”, a spus Dodon.

Amintim că la începutul manadatului său de preşedinte, Igor Dodon insista că Acordul de asociere cu UE trebuie anulat, însă ulterior, şeful statului şi-a schimbat poziţia.