CEC

Încă trei candidaţi au fost înregistraţi în cursa electorală

Corina Bezer

Dumitru Ciubașenco, Maia Sandu și Igor Dodon sunt, oficial, candidați la funcția de președinte. Comisia Electorală Centrală a decis azi înregistrarea celor trei în calitate de candidați pentru scrutinul din 30 octombrie. Şedinţa nu a decurs fără acuzaţii între membrii CEC. Fostul jurist al Partidului Socialiştilor, Maxim Lebedinschi, a acuzat grupul de inițiativă a Partidului Acțiune și Solidaritate că a încălcat modul de declarare a resurselor financiare cheltuite pe parcursul colectării semnăturilor.

„Din 59 691 lei care au fost viraţi în acest cont şi, respectiv, achitate serviciile, mai mult de jumătate din aceste sume au fost făcute achitări după data depunerii listelor de subscripţie, a declarat MAXIM LEBEDINSCHI, membru al Comisiei Electorale Centrale şi fost jurist al PSRM.”

Acuzaţiile au stârnit discuţii aprinse între membrii Comisiei Electorale Centrale.

 „Domnule Lebedinschi, dvs sunteţi gata să prezentaţi proiectul? Pentru că noi avem în faţa ochilor un proiect de hotărâre, iar dvs acuma încercaţi să prezentaţi o altă direcţie. Dacă nu sunteţi gata, aşa şi spuneţi”,  a declarat SERGIU GURDUZA, membru al Comisiei Electorale Centrale.

La rândul său, conducătorul grupului de iniţiativă al partidului PAS, Igor Grosu, a negat acuzaţiile că tranzacţiile efectuate ar încălca anumite prevederi electorale. 

 „Spectacol, pus la cale de PSRM. Din păcate ei au reuşit să transforme CEC într-o platformă de dezbatere electorală. Este clar de la sine – concurentul electoral de la PSRM probabil are nişte îngrijorări că o să se întreţină cu Maia Sandu în turul II”, a declarat IGOR GROSU, conducătorul grupului de iniţiativă PAS.

Precizăm că astăzi a fost ultima zi când pretendenţii la calitatea de candidat au putut prezenta listele de subscripţie cu semnăturile colectate. Până acum, în cursa electorală au fost înregistraţi 8 candidaţi, după cum urmează: Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Andrei Năstase, Inna Popenco, Dumitru Ciubaşenco, Maia Sandu şi Igor Dodon.