Parlamentul Republicii Moldova

(INFOGRAFIC) Peste 200 de acte legislative, adoptate în 2016

Corina Bezer

În acelaşi timp, 98 de legi au fost adoptate în sesiunea de toamnă cuprinsă între 23 septembrie – 23 decembrie 2016. În sesiunea de toamnă deputații au aprobat și singura Lege constituțională din 2016. Mai exact, este vorba de modificarea Constiuției în ceea ce privește numirea procurorului general. Din cele 236 de legi adoptate de Legislativ în 2016, 233 au fost legi organice și doar două au fost legi ordinare. În lectura întâi au fost aprobate alte 279 de proiecte.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat că anul 2016 a fost un an de maximă intensitate politică, însă care s-a finalizat cu succes.

„Au fost elaborate 758 de rapoarte, avize și amendamente la proiectele de acte legislative în ultimele 4 luni. Am reușit să aprobăm modificarea Constituției și astfel să încheiem cu succes reforma Procuraturii. Am reușit să recuperăm anul acesta și restanțele acumulate în trecut, iar în rezultat am obținut program cu Fondul Monetar Internațional, un certificat de credibilitate pentru Moldova pe arena internațională. Avem obiectivul de a face Moldova eligibilă pentru aderare la Uniunea Europeană și cu suportul și contribuția oamenilor, care vor să trăiască bine și în siguranță acasă, vom reuși”, a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Amintim că pe data de 23 decembrie, deputaţii au ieşit în vacanţă şi vor reveni la muncă pe data de 16 ianuarie.

Infografic Parlament

Infografic parlament