Pavel Filip

Înregistrare AUDIO de la ședințele PD-ului. Pavel Filip mărturisește cum mituia Inspecția Muncii

Corina Bezer

În înregistrarea audio, se evidențiază o voce care semănă cu cea a lui Pavel Filip, actualul Președinte al Partidului Democrat. Retorica și prezența mai multor voci pe fundal, denotă faptul că ar merge vorba despre o înregistrare de la ședințele de partid a democraților, se arată în materialul publicat de paranteze.md. 

Vocea asemănătoare cu cea a lui Pavel Filip, mărturisește celor prezenți în sală că la momentul actual Partidul Democrat poartă discuții atât cu partidele de opoziție Platforma DA și PAS, cât și cu partenerii coaliției de guvernare, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Acest lucru i-ar face încrezuți că în Moldova este imposibil să se voteze un nou Guvern fără participarea PD-ului.

În fiecare zi noi vorbim. Vin cei din Platforma DA, vin cei din PAS. Continuăm discuțiile cu partenerii noștri de coaliție, PSRM-ul. Cu noi vorbesc românii, cu noi vorbesc europenii, cu noi vorbesc americanii. Și știți ce vreau eu să vă garantez astăzi, că nu va exista niciun Guvern în Republica Moldova fără Partidul Democrat. Chiar dacă mai pleacă încă unul, încă doi, încă trei din fracțiunea Partidului Democrat, nimeni nu va putea instala un guvern fără Partidul Democrat. Au spus cu voce tare și cei din PAS, și cei din Platformă, și socialiștii – nimeni nu vrea să se asocieze cu corupția politică. Cu Șor nimeni nu se va așeza și nu va discuta. Foarte problematic se discută cu cei din Pro Moldova din principiul că izvorul este unul și același. ”

În același audio, vocea asemănătoare lui Pavel Filip recunoaște că poartă discuții periodice cu fostul Președinte al PLDM – Vladimir Filat, eliberat de curând după mai bine de 3 ani de detenție pentru implicarea în furtul miliardului, uz de putere și corupție. Aceștia poartă discuții despre plecările din PD.

În cadrul aceleași relatări, vocea care seamănă cu cea a lui Pavel Filip, nu ezită să amintească auditoriului despre tragedia din familia Agachi, considerând că aceasta ar fi trebuit să-l determine pe deputatul care de curând a plecat din PD și s-a alăturat Grupului Pro Moldova, să rămână în continuare în fracțiunea democraților.

„Astăzi dimineață m-a sunat domnul Filat. Care l-a crescut politic pe Angel Agachi și el mi-a zis „uite eu am vorbit cu Agachi” și l-a întrebat pe dânsul: „Angel, atunci când ai trădat PLDM-ul și ai trecut de la PLDM la PD ai fost la mine și mi-ai spus că-i face un dosar penal socrului. Dar astăzi de ce faci lucru ăsta? Tu care veneai la mine și discutai cu mine erai confident cu mine. Tu înțelegi că aceasta este trădare, este trădare profesionistă deja.”
Oamenii când trec prin momente grele prin viață se mai gândesc la valori. Nu de mult, cu părere de rău i-a decedat copilul domnului Angel Agachi. O situație foarte nefericită la Iași. Și nici acest lucru nu l-a făcut cumva să înțeleagă că sunt alte valori la care trebuie să te gândești. Acestea sunt lucrurile pe care le-am discutat cu domnul Filat, pe care și pe dânsul tocmai l-a afectat cumva această plecare.

„Eu vreau să vă asigur că PD va alege calea cea mai benefică pentru partid. Vorbeam chiar astăzi cu cineva din colegi, pe noi nu ne interesează Platforma DA, nu ne interesează PAS, pe noi nu ne interesează socialiștii, pe noi ne interesează Partidul Democrat. Și noi vom alege calea cea mai avantajoasă pentru partidul nostru și aceste decizii le vom lua împreună cu dumnevoastră.” a declarat cel care pare a fi Pavel Filip în cadrul aceleași întrevederi.

În aceleași înregistrări, s-a discutat și despre Magazinele Sociale ale lui Ilan Șor: „Merișor”. Vocea asemănătoare lui Pavel Filip, consideră că prin utilizarea instituțiilor de stat ca Inspecția Muncii și alte controale de stat să fie depuse presiuni pentru ca acestea să fie închise, admițând că aceasta ar stârni nemulțumirea cetățenilor, deoarece prețurile oferite de magazinele sociale „Merișor ” sunt mai mici decât cele de pe piață.

„Chiar câteva zile în urmă vorbeam la consiliul coaliției și le-am pus această întrebare. Și le-am spus că uite oamenii au să se revolte că acolo produsele sunt mai ieftine și așa mai departe. Și eu le-am spus: Da voi nu le închideți din cauza prețurilor și așa mai departe. Dar lasă să se ducă Inspecția Sanitară, lasă să vadă care sunt regulile, lasă să vadă calitatea produselor. Lasă să vadă multe altele și o să vedeți că se găsește ac de cojoc. Eu sper ca lucru acesta să se întâmple.”

Continuând gândul cu referință la controalele de stat exagerate față de magazinele sociale „Merișor”, cel care se presupune a fi Pavel Filip, a povestit auditoriului că pe timpul cât era Director de întreprinderi oferea mită inspectorilor de stat veniți cu diverse controale. 

„Înainte era între ciocan și nicovală. Haideți că eu am fost Director de întreprindere. Și eu știu când venea la mine Inspecția mMuncii și își băteau joc de mine și până nu-i puneam ceva în buzunar nu se ducea. Și era exagerat, țin minte că au venit și stătea un sudor într-o gură de canalizare și suda o țeavă acolo. El s-o oprit, l-a scos și amendă pentru că nu avea pus ecusonul cu numele lui.”

Potrivit Paranteze.md, materialele audio au parvenit în mod anonim, iar autorul acestora susține că acestea sunt autentice și vocea care se evidențiază aparține actualului Președinte al Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip.

sursa: Paranteze.md