De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

md

Întrevederea Viceprim-ministrului Gheorghe Bălan cu Şeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola

Corina Bezer

Discuţiile s-au axat pe situaţia curentă în procesul de reglementare transnistreană, perspectivele negocierilor în cadrul platformelor de dialog existente, precum şi subiecte importante de pe agenda dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.

Vicepremierul a menţionat rezultatele pozitive ale vizitei reprezentanților în formatul “3+2” la Chişinău şi Tiraspol, exprimîndu-şi convingerea că negocierile în formatul „5+2” vor continua în perspectiva apropiată. Gh. Bălan a informat, totodată, despre activizarea grupurilor sectoriale de lucru, şedinţele comune care s-au desfăşurat în luna aprilie curent şi viziunea Chişinăului cu privire la  soluţionarea celor mai stringente şi actuale probleme cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri.

În altă ordine de idei, a fost abordată şi necesitatea consolidării capacităţilor instituționale în realizarea politicilor din domeniul reintegrării țării. 

Cu prilejul întîlnirii, Viceprim-ministrul a exprimat mulţumiri Delegației UE în Republica Moldova pentru aportul esenţial la impulsionarea platformelor existente de negocieri şi avansarea dialogului în procesul de reglementare.

De asemenea, Ambasadorul Pirkka Tapiola  a apreciat activitatea  vicepremierului pentru reintegrare şi a dat asigurări că Uniunea Europeană va contribui în continuare la dinamizarea procesului de reglementare transnistreană.