Ion Sturza

Ion Sturza: Vom realiza o uniune politică cu România

Corina Bezer

Fostul premier a participat astăzi la lansarea raportului Expert Forum 2016: ”Priorităţi politice în România, priorităţi politice în Moldova”.

În opinia sa, tot mai mulţi cetăţeni din Moldova îşi leagă speranţa personală, a familiei, de România, prin acceptarea cetăţeniei, prin mutarea afacerilor dincolo de Prut, iar numărul celor care susţin unirea este mai mare de 20%. Ca urmare, creşte şi responsabilitatea României faţă de fraţii de peste Prut care vorbesc aceeaşi limbă şi au o istorie comună.

Nouă ni s-a spus foarte simplu. Sunteţi jefuiţi şi umiliţi. Statul este o gaură neagră pentru tranzitul de arme, contrabandă şi arme nucleare, dar numai să nu vină ruşii. Deci o dilemă existenţială. Ruşii de fapt nici nu prea mai au multe resurse şi dorinţă de a fi implicaţi în Republica Moldova. Toată această poveste de succes a fost construită imaginar fie de nişte oameni din serviciile secrete, fie din diplomaţie. Ele direct sau indirect au contribuit la acest regim criminal de la Chişinău. Este foarte greu astăzi s-o dai înapoi, pentru carieră, pentru imagine, a declarat Ion Sturza.