Iurie Ciocan îi răspunde lui Dodon, după ce acesta a atacat România: „Atunci când tureatca rusească îți apasă prea mult pe grumaz, începi să vorbești prostii”

Ala Găină

„Atunci când tureatca rusească îți apasă prea mult pe grumaz, începi să vorbești prostii. Iar Igor Dodon e un exemplu perfect în acest sens”. Declarația aparține lui Iurie Ciocanu, președintele filialei pentru R. Moldova a PSD România. Replica vine după ce Dodon le-a spus românilor „să nu sară gardul”, în contextul în care premierul României, Marcel Ciolacu a declarat că susține Unirea Republicii Moldova cu România. 

„Cu vreo 20 de ani în urmă, fostul președinte al României, Traian Băsescu, îi spunea unui parlamentar rus că România, în comparație cu Rusia, nu are nicio experiență în anexarea altor state. Era un răspuns la întrebarea de ce România a simplificat procedura de acordare a cetățeniei românești basarabenilor.

Trebuie să îi amintesc amatorului de calendare printate pe pungi, că de atunci, în ceea ce privește România nu s-a schimbat nimic. În schimb Rusia fidel respectă tradiția de agresor și insistent calcă în picioare independența altor țări cu scopul de a anexa, după bunul ei plac, noi teritorii”, a scris Iurie Ciocan pe Facebook.

„Vecini români, nu săriți gardul”. Este reacția furibundă a fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, după ce prim-ministrul român Marcel Ciolacu a declarat că susține unirea Republicii Moldova cu România. Liderul socialiștilor susține că dreptul demnitarilor români de a-și dori unirea se termină „acolo unde încep drepturile moldovenilor”.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre unirea Republicii Moldova cu România. Invitat la DC News, premierul României, s-a declarat un susținător al unirii Republicii Moldova cu România.

„Și eu susțin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România) și nu am primit interdicție:. E dreptul meu! Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova și România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale)…Categoric!“, a spus premierul României.