ff

Liderul unionist, Vlad Bilețchi, a depus plângere pe acțiunile ilegale ale socialiștilor

Corina Bezer

Prima plângere vizează mitingul simpatizanților socialiștilor, la care au participat și deputați ai PSRM, de pe data de 9 mai 2020, când au celebrat așa-numita zi a victoriei în cadrul unui marș automobilistic. Potrivit plângerii depusă de Bilețchi, chiar dacă în acea zi încă era valabilă starea de urgență, socialiștii au organizat un marș automobilistic, iar punctul de pornire a fost Piața Marii Adunări Naționale. Din imaginile postate de mass-media, s-a putut vedea cum participanții la marș se aflau în grupuri mai mari de trei persoane, iar majoritatea dintre ei nu purtau măști de protecție și nu respectau măsurile de prevenire a COVID-19. 

Cea de-a doua plângere vizează protestul socialiștilor din 30 iunie din fața casei deputatului Ștefan Gațcan. Și în cadrul acestei manifestații, socialiștii s-au aflat în grupuri mai mari de trei persoane, iar mulți dintre ei nu au respectat legislația privind respectarea normelor epidemiologice. Totodată, Bilețchi va depune o cerere la Primăria mun. Chișinău, pentru a vedea dacă acțiunea de protest a fost autorizată de autoritățile municipale. 

ff

ffffffAstfel, Bilețchi cere oamenilor legii să-i tragă la răspundere pe cei care au sfidat legea și au uitat cu desăvârșire că Republica Moldova se confruntă cu pericolul pandemiei COVID-19.