Vlad Bilețchi

Liderul UNIREA-ODIP, Vlad Bilețchi, va candida la alegerile parlamentare pe listele Partidului Liberal

Corina Bezer

Mai mult, liderul unionist va fi într-un loc eligibil în lista, pe care, în scurt timp, Partidul Liberal o va depune la Comisia Electorală Centrală. Potrivit lui Bilețchi, decizia vine în urma apelului lansat de președintele PL, Dorin Chirtoacă, de consolidare a forțelor pentru a mobiliza electoratul unionist. „Timp de aproape cinci ani am muncit pe segmentul civic, am organizat marșuri, manifestații de amploare pentru Unirea cu România, campanii de informare ample cu privire la beneficiile apropierii de România, am reparat o școală și suntem în proces de restaurare a Cimitirului Eroilor Români din Chișinău. Consider că a venit timpul ca unioniștii să fie reprezentați în Parlament de oameni onești, care au muncit neîncetat pentru cauza românească”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Potrivit lui Bilețchi, chiar și nefiind membru de partid, formațiunea politică a salutat prezența pe listă a activistului civic. „Voi rămâne neafiliat politic și mă bucur că Partidul Liberal mi-a oferit posibilitatea să reprezint unioniștii fără a depune cerere de aderare la partid. Cred că formațiunea, în formula ei nouă, va reuși să obțină victorie la alegeri. În condițiile politice actuale, trebuie să uităm de orgolii și să conștientizăm că doar uniți, vom putea înfăptui unirea”, a mai declarat Vlad Bilețchi. 

Prezent la conferința de presă, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a declarat că formațiunea pe care o conduce susține implicarea tinerilor în politică. 

„Ascultându-l pe Vlad și văzând acțiunile tinerilor de la UNIREA-ODIP, de fiecare dată, m-am revăzut pe mine acum 15-20 de ani. Acum putem spune clar: Dragi unioniști din Republica Moldova, acum aveți pentru cine vota. Alegerile din 24 februarie, așa cum sunt ele nedrepte, ne oferă cu demnitate oportunitatea să mergem spre Unire”, a spus Dorin Chirtoacă.

Menționăm că președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, va candida și pe circumscripția numărul 26, care include sectoarele Centru și Buiucani. 

Vlad Bilețchi are 24 de ani, iar de patru ani este liderul Asociației „UNIREA-ODIP”. A absolvit Facultatea de Economie la Universitatea de Stat din Moldova și este magistru în drept public. În prezent, acesta mai activează și în calitate de profesor la Liceul Teoretic „Gh. Asachi” din capitală. 

VIDEO – https://www.facebook.com/vlad.biletchi94/videos/2029076610514694/