Maia Sandu a anunțat că îl va susține pe Andrei Năstase la Primăria capitalei

Maia Sandu a anunțat că îl va susține pe Andrei Năstase la Primăria capitalei

Corina Bezer

Maia Sandu a declarat că PAS îndeamnă toate forțele anti-olgarhice, pro-europene să-l susțină pe Andrei Năstase la alegerile pentru Chișinău.

Îndemnăm toate forţele să susţină un candidat comun la alegerile pentru Primăria Chişinău, pe Andrei Năstase. Este timpul să acţionăm solidar, astfel ca legea să funcţioneze pentru toţi, iar oamenii să se simtă în siguranţă şi să aibă încrederea zilei de mâine”, a declarat Maia Sandu.

Putem afirma cu tărie că datorită maturității politice, responsabilității și conștientizării situației în care ne aflăm, forțele veritabil pro-europene, anti-oligarhice și democratice vin în fața societății cu un candidat unic, mai determinat ca niciodată să se implice în bătălia pentru capitală. Uniți între noi, numai așa se poate”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, în cadrul briefingului, organizat astăzi în Scuarul Catedralei, a fost citit textul declarației prin care cele două formațiuni se angajează să formeze un bloc electoral în perspectiva alegerilor parlamentare. Astfel, PAS și PPDA urmează să creeze staff-uri electorale comune, iar candidații vor fi desemnați, conform unor criterii de meritocrație, de o comisie comună.

Andrei Năstase s-a născut în 1975, în satul Mândreşti, raionul Teleneşti. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România. Din 1997 până în 2000, a fost procuror, din 2000 până în 2002 – vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. La începutul anului 2015, alături de mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti, jurişti, politologi, ambasadori, a participat la înfiinţarea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, care a devenit ulterior partid politic.