Prim-ministrul Maia Sandu intenționează

Maia Sandu a declarat că vilele democraților au fost „construite ilegal din bani publici”

Victoria Muntean

 „Cred că există mult mai multe vile, inclusiv ale domnului Jizdan și ale altor colegi sau foști colegi de-ai lui de la minister și din Partidul Democrat, vile care au fost construite pe bani publici, la fel ca și vila de la Condrița, doar că ultima a fost contruită legal, iar celelalte – ilegal. Și eu cred că toate acestea ar putea fi folosite pentru proiecte sociale. Noi o să extindem această propunere și o să includem multe alte vile de care s-ar putea bucura casele de copii sau casele de bătrâni”, a declarat Maia Sandu lui Alexandru Jizdan.

„Îndemnăm Guvernul Sandu ca, în ședința de mâine sau în cea de săptămâna viitoare, să treacă reședința de la Condrița la balanța MSMPS. Facem această solicitare de Ziua Internațională a Oamenilor în Etate, care au nevoie de un sanatoriu. Președintele are casă mare unde poate să trăiască, are sediul Președenției, mai este și Reședința de stat. Sperăm că domnul Dodon nu va fi împotrivă”, a adăugat deputatul Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferințe de presă susținute ieri la Parlament.

În replică, Igor Dodon a ironizat că deputatul Jizdan „a numărat toate vilele democraților (declarate și nedeclarate) și s-a apucat să numere vilele statului”.