(VIDEO) Maia Sandu: Am cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză

Victoria Muntean

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, în cadrul unei adresări video către cetățeni, că a cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anti-criză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici.

Potrivit președintelui, războiul din Ucraina a declanșat o nouă criză, care va avea consecințe serioase și de durată pentru Republica Moldova. Iar din cauza crizei energetice prețurile la gaze continuă să crească, iar asta înseamnă costuri mai înalte și pentru încălzire, și pentru electricitate. De la asta au de suferit și cetățenii, și agenții economici. Și prețurile la carburanți au luat-o razna, punând în pericol lucrările agricole de primăvară. Au crescut prețurile și la alte bunuri și servicii de primă necesitate.

Astfel, șefa statului a cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anti-criză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii. Potrivit Maiei Sandu, lansarea proiectelor de infrastructură la nivel național și local va crea mai multe locuri de muncă și va consolida reziliența țării.