Conferinţa de presă a semnatarilor Declaraţiei de Independenţă

Maia Sandu, susţinută de semnatarii Declaraţiei de Independenţă

Corina Bezer

Deputaţii din primul Parlament au lansat astăzi un apel, prin care îndeamnă cetăţenii să o voteze pe Maia Sandu, pentru că, potrivit lor, dacă Igor Dodon va ajunge preşedinte, sistemul corupt din Republica Moldova se va consolida şi vom reveni iarăşi în braţele imperiului din care ne-am eliberat acum un sfert de veac.

 

„Astăzi, republica este adusă din nou la o răscruce istorică, guvernarea coruptă în tandem cu profitorii Moscovei, ne întind o nouă cursă. Pe 13 noiembrie, a-l urma pe Dodon înseamnă a închina viitorul copiilor noştri noului imperiu, mai agresiv decât cel sovietic, înseamnă să dăm foc noi înşine Declaraţiei de Independenţă, fără speranţa de a o mai restabili”a, declarat Nicolae Misail, semnatar al Declaraţiei de Independenţă. 

 

Semnatarii Declaraţiei de Independenţă s-au arătat totodată nemulţumiţi de faptul că studenţii nu pot vota la locul de studii şi cer autorităţilor să întreprindă măsurile necesare pentru a asigura dreptul la vot tuturor.

 

„Situaţia creată la moment este dezastruoasă, când o bună parte din tinerii studioşi sunt lipsiţi de dreptul de a-şi exercita libera alegere a şefului de stat”, a precizat Alexandru Arseni, semnatar al Declaraţiei de Independenţă. 

 

În acelaşi timp, deputaţii primului Parlament sunt indignaţi de campania murdară şi minciunile lansate de Igor Dodon şi susţinătorii săi şi îndeamnă cetăţenii să nu se lase manipulaţi de cei care vor să vândă pacea pe milioane murdare.

 

„Ceea ce se întâmplă acum mă depăşeşte. Ceea ce se-ntâmplă şi ceea ce face un candidat care pretinde la postul de preşedinte al ţării este pur şi simplu descalificant din toate punctele de vedere”, a precizat Vasile Zgardan, semnatar al Declaraţiei de Independenţă. 

 

Precizăm că turul II al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe data de 13 noiembrie, iar pentru fotoliul de preşedinte vor concura Maia Sandu şi Igor Dodon.