Parlamentul Republicii Moldova

Mâine deputaţii se întrunesc în şedinţă! Vezi ce subiecte vor fi discutate

Corina Bezer

Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege cu privire la dispozitivele medicale, organizarea și funcționarea Curții de Conturi, cu privire la actele normative, precum și două proiecte de lege elaborate de Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al unității teritorial autonome Găgăuzia.   

Plenul Parlamentului urmează să reexamineze Legea nr. 47 din 30 martie 2017 pentru ratificarea Protocolului de amendare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar. Deputații vor discuta și proiectul de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a conductei de transport de gaze pe direcția Ungheni – Chișinău, ceea ce constituie faza a II-a a proiectului ce prevede interconectarea Republicii Moldova la sistemul de transport de gaze al României.

Biroul permanent a mai decis ca Parlamentul să examineze moțiunea simplă asupra politicii externe realizate și promovate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în ședința din 22 iunie.

Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea componenței nominale a delegațiilor Parlamentului la organizațiile parlamentare internaționale. Astfel, se propune revocarea din componența delegației Parlamentului la APCE a foștilor deputați Andrei Neguța, Igor Dodon și Liliana Palihovici și alegerea deputaților Vlad Batrîncea, Zinaida Greceanîi și Tudor Deliu în calitate de membri.