Marina Tauber despre motivul dispariției lui Ilan Șor

Marina Tauber: „Ilan Șor a dispărut din spațiul public pentru că există un pericol real pentru viața și securitatea sa”

Victoria Muntean

Marina Tauber a menționat că îl cunoaște pe Ilan Șor de mai bine de 22 de ani, ei fiind colegi de clasă și demult implementează proiecte comune. Potrivit ei, echipa lui Ilan Șor nu îl consideră vinovat. 

„Mă bucur că lumea este cointeresată de acest lucru, că au grijă de domnul președinte. El a fost în live. Ar fi corect ca el să răspundă la asemenea întrebări. Nu cred că pot să răspund pentru alte persoane. Nu credeți că el îmi raportează unde este și ce face. Ar fi corect ca eu să promovez ideile partidului, să discut ceea ce le este interesant oamenilor și nu de ce este nevoit Ilan Șor să nu apară în spațiul public. Eu cred că e clar ce pericol este pentru viața și securitatea lui există și din ce motiv eu nu comentez unde se află și ce face”, a declarat Marina Tauber.

Astfel, a mai mai spus deputata că în cel mai scurt timp liderul Partidului Șor va sparge tăcerea și va veni cu explicații.

 „Noi am promis că Ilan Șor va veni cu comentarii, iar acest lucru s-a întâmplat în timpul protestului. În curând va fi organizată o conferință de presă, o ieșire publică cu participarea lui și atunci va fi corect ca toți jurnaliștii să afle toate detaliile”, a subliniat parlamentara.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă. La începutul lunii iulie 2019, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Șor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, deși avea interdicție în acest sens.