Marius Lazurca

Marius Lazurca: Faptul că unirea nu mai este o temă tabu se explică prin aceea că a fost schimbată percepţia faţă de România

Corina Bezer

„Nouă ne pasă de Moldova şi urmărim cu multă grijă cum se desfăşoară evenimentele aici. Dar noi nu suntem un dascăl sever, ci un partener care ajută Moldova care a ajuns într-o situaţie vulnerabilă. Noi înţelegem oamenii de aici şi situaţia dificilă cu care se confruntă. Această situaţie este provocată, pe de o parte, de factorul intern şi de factorul extern, pe de altă parte. Factorul intern sunt politicienii care au comis erori grave, care au pus ţara într-o situaţie vulnerabilă. Pe de altă parte, criza regională a influenţat situaţia Republicii Moldova”, a spus diplomatul român, transmite IPN.

Marius Lazurca s-a arătat mulţumit că în perioada cât a fost ambasador la Chişinău a fost schimbată percepţia faţă de România.

„Faptul că unirea nu mai este o temă tabu aici se explică prin aceea că a fost schimbată percepţia faţă de România. Această schimbare se datorează acţiunilor întreprinse, este efectul unei colaborări mai bune”, a declarat Lazurca.