Protest AUR SIS

Membrii AUR au înnoptat în corturi în fața SIS. Un deputat român cere demisia șefului SIS, Alexandr Esaulenco

Corina Bezer

 

Protest AUR SIS„Constatăm că din rea intenție și premeditat, cu scopul de a se implica în competiția electorală, domnul Alexandr Esaulenco dezinformează CEC cu privire la încălcări ale legislației electorale de către partidul AUR-Alianța pentru Unirea Românilor.

Este încă o încercare a partidelor politice de a scoate din cursa electorală un competitor electoral și un abuz în serviciu, un abuz de natură penală.

În acest sens este citată o declarație politică electorală făcută de către președintele AUR domnul Vlad Bilețchi.

În acea declarație domnul președinte Vlad Bilețchi face referire nu la cetățeni străini, cum dezinformează domnul Alexandr Esaulenco, ci la persoane din România, ceea ce reprezintă o mare diferență. Este vorba despre persoane cu dublă cetățenie, membri ai partidului AUR pe cele două maluri de Prut, unii dintre ei parlamentari, alții consilierii, unii membri de partid sau susținători.
Echipa de campanie AUR din România a avut în componență un număr important de persoane cu dublă cetățenie și din campania din România care a dus la victoria partidului fac parte un număr important de români care au și cetățenia republicii Moldova. Aceste informații sunt cunoscute în spațiul public din România și Republica Moldova.

Acești cetățeni fac parte acum din echipa de coordonare din Republica Moldova, o bună parte sunt și candidați pe listele electorale, iar expertiza dobândită de ei în cadrul alegerilor din România este foarte utilă în alegerile din Republica Moldova.

În acest sens considerăm că poziția SIS este una politică, de rea intenție și este posibil să fie o interpretare abuzivă sau greșită a cuvântului “din România” sau “român” ca și “străin”. Faptul că deții calitatea de cetățean român nu reprezintă o piedică pentru a candida sau a te implica în campania electorală din Republica Moldova, din moment ce ești cetățean.
Amintim faptul că aproape un milion de moldoveni au cetățenia română și se identifică etnic ca fiind români. Majoritatea lor lucrează în România sau în Uniunea Europeană. Mulți oficiali ai statului moldovean, inclusiv președintele și chiar directorul SIS, majoritatea membrilor CEC beneficiază de calitatea de cetățean al României, deși ei susțin doar că dețin pașaport românesc.

Solicităm CEC pe această cale să nu țină cont de poziția SIS și să o considere de rea intenție”, se arată în comunicatul Alianței pentru Unirea Românilor. 

Protest AUR SIS

Protest AUR SIS

Protest AUR SIS

Protest AUR SIS