Eduard Grama

Ministrul Agriculturii, Eduard Grama, reţinut pentru corupţie

Corina Bezer

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut astăzi de Centrul Național Anticorupție pentru 72 de ore. Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a declarat că oficialul este bănuit de faptul că ar fi primit bani pentru a ajuta un antreprenor să intre ilegal în posesia a 9,2 hectare de teren care aparțin Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie.

"În rezultatul acţiunilor de urmărire penală s-au stabilit circumstanţe privind o faptă de corupţie săvârşită de către persoana la care astăzi au fost făcute percheziţii. Vorbesc de ministrul Agriculturii. Astăzi au fost efectuate percheziţii atât la birou, cât şi la domiciliu. La moment, procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală. Acesta (ministrul Agriculturii) ar fi primit bani pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, a declarat Viorel Morari, şeful Procuraturii Antocorupţie. 

Morari a refuzat să spună, însă, care este suma pe care a pus-o în buzunar Eduard Grama şi nici alte detalii pe marginea reținerii lui nu a oferit. Procurorii urmează să decidă dacă vor cere sau nu mandat de arestare pe numele lui Grama.

Această cauză penală a fost deschisă anul trecut, dar expediată recent în judecată. Anterior au fost reținute alte 12 persoane, dintre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi. Toți au fost învinuiți că ar fi pus la cale o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău.