Anatol Şalaru felicitare Ziua Armatei Române

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, cu mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Armatei Române

Corina Bezer

Stimați prieteni, astăzi este ziua Armatei Naționale a României, este ziua tuturor celor care cu arma in mâna dar si cu inteligenta asigura existența statului român. Este ziua celor care in interiorul României sau in teatrele de operațiuni din întreaga lume oferă României securitate si credibilitate strategica. Intr-o lume in care armele încep iarăși sa vorbească, Armata Națională este garantul suveranității, independenței si integrității teritoriale a României. 
In același timp, țin sa-l felicit și pe omologul și prietenul meu, Mihnea Motoc, ministrul apărării din România si sa-i urez mult succes in dificila dar și onoranta misiune de a fi la cârma armatei românești. In numele Republicii Moldova si al meu îi mulțumesc pentru sprijinul necondiționat pe care ni-l acordă. 
La multi ani Armatei Naționale a României, la multi ani ofițerilor si soldaților români oriunde s-ar afla.

Amintim că la 25 octombrie 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului naţional, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau declaraţi dispăruţi.