Iurie Chirinciuc

Ministrul Chirinciuc: „Avem motive serioase să punem la îndoială capacitatea managerială a firmelor constructoare”

Corina Bezer

Ministrul Iurie Chirinciuc i-a avertizat pe reprezentanții companiilor menționate că nerespectarea prevederilor contractuale de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor implică costuri mari pentru cetățenii Republicii Moldova și va avea drept consecință inițierea procedurii de reziliere a contractelor.

Nu vom tolera întârzieri și abateri de la termenii prevăzuți în contract. Trebuie să vă mobilizați forțele și personalul la maximum pentru ca să recuperați timpul pierdut. Pe oameni nu-i interesează scuze și justificări, ei așteaptă de la noi drumuri de calitate europeană în termenii stipulați în contracte.

„Trecând peste toate impedimentele de ordin tehnic, informațiile de ultimă oră despre organizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor ne dau motive serioase să punem la îndoială capacitatea managerială a firmelor constructoare”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.

Antreprenorii celor trei companii au dat asigurări  că vor mobiliza managerii și muncitorii pentru a relua lucrările de reabilitare a drumurilor începând cu martie 2016, menționând că vor implica resurse și echipamente tehnice  suplimentare pentru a finaliza lucrările în conformitate cu prevederile contractelor.