NATO

NATO către Rusia: „Loviturile aeriene rusești în Siria subminează procesul de pace”

Corina Bezer

”Printre altele, întărirea prezenței rusești, a activității sale aeriene în Siria provoacă, de asemenea, tensiuni sporite și încălcări ale spațiului aerian turc”, a declarat la sosirea sa la o reuniune la Amsterdam a miniștrilor apărării din țările Uniunii Europene. Aceasta creează riscuri, sporește tensiunile și, desigur, reprezintă o provocare pentru NATO, deoarece este o încălcare a spațiului aerian al NATO.

”Întărirea militară substanțială a Rusiei în Siria și în Mediterana Orientală  este pe cale de a schimba echilibrul strategic. NATO susține puternic toate eforturile pentru găsirea unei soluții politice la conflictul din Siria” al regiunii, a mai subliniat Stoltenberg, în timp ce convorbirile de pace de la Geneva, care cu greu începuseră, au fost suspendate până la 25 februarie.

Consiliul de Securitate al ONU are vineri consultări privind Siria, unde regimul președintelui Bashar Al-Assad, ajutat de aviația Rusiei, și-a intensificat ofensiva împotriva orașului Alep, provocând exodul a zeci de mii de civili, notează Agerpres.