Klaus Iohannis și Nicolae Timofti

Nicolae Timofti, discuție de final cu președintele României, Klaus Iohannis

Corina Bezer

În context, Nicolae Timofti s-a arătat încrezător referitor la desfășurarea corectă a scrutinului parlamentar din 11 decembrie din România, la care vor își vor exprima opțiunea de vot și alegătorii din stânga Prutului, care dețin cetățenie română.

În mod special, șeful statului a accentuat necesitatea aprofundării dialogului Chișinău – București, în contextul adoptării în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a „Strategiei pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova”, a cărui perspectivă trebuie să devină una mai pragmatică și performantă.

La rândul său, Președintele României l-a asigurat pe Președintele Timofti că va continua sprijinirea Republicii Moldova pe calea ireversibilă de integrare europeană, inclusiv prin susținerea avansării reformelor și consolidarea unor instituţii democratice, corecte și transparente.

În contextul finalizării mandatului Președintelui Nicolae Timofti, Președintele României i-a mulțumit pentru performanța resetării dialogului bilateral și construirea unor legături speciale atât între două state, cât și între doi președinți prieteni.

La finalul discuției, Președintele Timofti i-a mulțumit Președintelui Iohannis pentru conferirea, recent, a înaltei distincții „Steaua României” în grad de Colan.