boicot

Nu vor să facă jocul socialiștilor! Majoritatea parlamentară a părăsit ședința Legislativului

Corina Bezer

Această paradă a moțiunilor a fost anul trecut și continuă și acum, mai ales că suntem într-o perioadă electorală. Eu nu contest dreptul lor de a veni cu moțiuni, dar contest faptul că acestea sunt lipsite de consistență. Sunt niște moțiuni copy-paste, speculații în scop electoral. Potrivit jurisprudenței Curții Constituționale, dacă nu există cvorum la examinarea moțiunii, atunci aceasta pică automat”, a declarat Marian Lupu, liderul fracțiunii PD din Parlament.

În același timp, liberalul Ion Apostol și liberal-democratul Tudor Deliu au calificat momentul drept un episod teatral dintre majoritatea parlamentară și PSRM.

Astfel, în sală au rămas 36 de deputați. În lipsă de cvorum, moțiunea a picat.

Conform aceleași jurisdicții constituționale, moțiunea simplă reprezintă un act asupra activității Guvernului. Este o posibilitate de a aborda unele probleme sensibile. Până la alegeri mai este mult, iar voi retrăiți de fiecare dată. Considerăm părăsirea ședinței drept o frică față de popor. Considerăm că guvernarea se teme să discute anumite probleme”, a declarat socialistul Vlad Batrâncea.

Menționăm că este a treia moţiune simplă înaintată în noua sesiune parlamentară. Primul care a fost supus unei moţiuni a fost ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, acesta fiind urmat de vicepremierul pentru Integrare Europeană Iurie Leancă.

Sursa foto: Constantin Grigoriță