OSCE

OSCE va susține Republica Moldova în implementarea DCFTA în regiunea transnistreană

Corina Bezer

Vicepremierul Octavian Calmâc a accentuat că autoritățile Republicii Moldova sunt cointeresate în implementarea prevederilor DCFTA pe întreg teritoriul țării, inclusiv și regiunea transnistreană. ”În realizarea acestor deziderate conlucrăm activ atât cu partenerii din UE, cât și cu experții din regiunile respective, deoarece înțelegem foarte bine că reușita succesului depinde, în mare măsură, de cooperarea tuturor actorilor implicați în acest proces”, a subliniat Octavian Calmâc.

La rândul său, Cord Meier-Klodt  a declarat că OSCE va susține toate eforturile autorităților de la Chișinău în implementarea prevederilor DCFTA.

Pe durata președinției Germaniei în OSCE intenționăm să organizăm câteva forumuri economice sau de alt gen, cu participarea experților atât din Republica Moldova, cât și UE, în cadrul cărora să elaborăm un set de proiecte concrete pentru raioanele respective. Unul din ele deja este planificat pentru luna mai curent, a spus oficialul OSCE.

Reprezentantul Special al OSCE a mai menționat că pe durata mandatului de Președinție la OSCE, în special, Germania va oferi Republicii Moldova tot sprijinul în procesul de reglementare a conflictului transnistrean în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.