Parlamentul Republicii Moldova

Parlamentul a respins proiectul de lege propus de Dodon de abrogare a „Legii miliardului”

Corina Bezer

„Proiect populist care nu oferă nicio soluţie”. Astfel au calificat mai mulţi deputaţi proiectul iniţiat de preşedintele Igor Dodon, privind anularea legii care a transformat miliardul furat în datorie de stat. Iniţiativa şefului statului a fost respinsă. Mai mulţi deputaţi au criticat iniţiativa socialiştilor, acuzându-l pe Maxim Lebedinschi, consilierul lui Dodon că ar minţi cetăţenii.

„Este o vorbă, că cei mai aprigi apărători ai dreptăţii întotdeauna au fost cei mai mari hoţi. Asistăm aici la o farsă de nedescris. Anume acei care au participat la aceste hoţii se dau cei mai mari apărători ai acestei dreptăţi”, a declarat Ion Apostol, deputat PL.

În semn de protest, socialiştii au părăsit sala Parlamentului, iar comuniştii nu au ezitat să facă glume pe seama lor.

„Vreau să atrag atenţia că decizia majorităţii este una democratică pentru simplul motiv că nu ne-aţi convins cu argumentele cu care aţi venit”, a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

„Au plecat toţi socialiştii. Băi, voi sunteţi la guvernare, unde vă duceţi? Alio, rebiata”, a declarat Vladimir Voronin, deputat PCRM.

Amintim că și Guvernul a respins inițiativa președintelui. În nota informativă a Ministerului Finanțelor scria că abrogarea unei legi nu anulează efectele ei. Printre argumente a mai fost enumerat și acordul cu FMI, prin care s-a condiționat adoptarea acestei legi.