Parlamentul european

Parlamentul European a RESPINS o rezoluție care propunea BLOCAREA asistenței financiare pentru Republica Moldova

Corina Bezer

Documentul a fost depus încă în octombrie anul trecut de către europarlamentarul Cristian Preda, care face parte din grupul parlamentar al Partidului Popular European. Mai mulţi deputaţi au remarcat însă că proiectul nu mai este demult actual, iar reanimarea lui ar putea avea legătură cu alegerile din Chişinău. Să venim acum, dintr-odată, să ne referim la ceva care le convine de minune unora în campania electorală din Chişinău nu mi se pare deloc un lucru bun, a remarcat europarlamentarul Kurt Flekenstein.

Mult mai dură în discursul său a fost europarlamentarul Maria Grapini. Oficialul l-a taxat dur pe Cristian Preda, pe care-l acuză că „obișnuiește să lupte împotriva României, dar luptă cu toate puterile și împotriva Republicii Moldova”. A revenit Preda cu propunerea unei Rezoluții împotriva Republicii Moldova, și asta chiar în preajma alegerilor de la Chișinău! Incredibil, josnic, rușinos! Mă bucur că nici această încercare nu i-a reușit! Colegii din Parlament, din aproape toate grupurile politice au votat împotrivă. Mi-a fost, din nou, rușine că sunt colegă cu un astfel de om, îmi este rușine că Preda reprezintă România în PE! Un om care murdărește în fiecare secundă țara care l-a „scos” în Europa”, a precizat Maria Grapini.

Menționăm că rezoluţia propusă anul trecut condiţionează asistenţa macro-financiară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru ţara noastră. Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat recent că Moldova a îndeplinit cele 10 condiţii impuse de UE pentru acordarea primei tranşe a fondurilor.