ccc

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 86 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 591

În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Republica Moldova. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

Mai multe

ee

Partidul Acțiune și Solidaritate recunoaște că a făcut o greșeală pentru că nu a cerut anularea alegerilor din Hâncești

16-03-2020 12:16

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), candidata căruia, Olesea Stamate, s-a clasat pe locul doi, nu va contesta rezultatele scrutinului, pentru că „acum nu contează acest mandat, ci cum țara va face față crizei de coronavirus”.

„Le mulțumim tuturor oamenilor din circumscripția 38 care au mers la vot. Din păcate, în contextul actual, rezultatele alegerilor nu contează, pentru că nu au fost obținute în condiții normale și nu sunt obiective. Dacă eram la guvernare, am fi amânat aceste alegeri. Recunoaștem că am comis o greșeală că nu am cerut amânarea alegerilor, chiar dacă e clar că autoritățile nu ar fi ținut cont de părerea noastră.

Nu vom contesta însă rezultatele pentru că acum nu contează acest mandat, acum contează cum țara va face față acestei crize fără precedent. Despre rezultate și oportunitatea acestui scrutin vom vorbi după criză. Tot atunci, după criză, vom analiza informațiile și argumentele autorităților de a nu amâna alegerile”, se arată într-o notă informativă a PAS.

În urma procesării tuturor proceselor-verbale din circumscripția nr. 38, Ștefan Gațcan de la PSRM a câștigat alegerile din Hâncești.