ff

Partidul Liberal a depus actele la Comisia Electorală Centrală. Primul pe listă - Dorin Chirtoacă, al doilea - Vlad Bilețchi

Joi, 24 ianuarie 2019, 14:29

Partidul Liberal a depus astăzi actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrat în cursa electorală. Astfel, primul pe lista națională va fi președintele formațiunii, Dorin Chirtoacă, urmat de președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi și deputatul Roman Boțan.

Fosta șefă de la „Apă-Canal”, Veronica Herța va figura cu numărul 4 în lista națională, urmată de Ion Cebanu, Ion Purice și Vasile Călmățui. În total, sunt incluși pe listă 30 de candidați. 

„Singura soluție este Unirea cu România. Nu vrem să venim în Parlament doar pentru fotoliile de deputat. Vrem să înfăptuim unirea și credem că acest proiect național poate fi realizat în maxim 10 ani”, a declarat președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. 

„În cadrul acestor alegeri, nu mai este loc de orgolii politice. Trebuie să ne unim forțele pentru ca unirea să devină realitate. Nu vom cădea pradă campaniei electorale murdare, vom merge din casă în casă, vom vorbi cu fiecare om și îi vom explica că Unirea este singura soluție”, a declarat președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. 

ff

Pe circumscripțiile uninominale, din Partidului Liberal vor candida:

nr. 3 - Vasile Marchici

 nr. 5 - Ion Purice

nr. 14 - Mihai Moldovanu

 nr. 15 - Iurie Chirinciuc

 nr. 16 - Alexandru Brânză

 nr. 18 - Dorin Zghibarță

nr. 19 - Roman Boțan

 nr. 20 - Nicoleta Malai

 nr. 21 - Gheorghe Ojog

 nr. 22 - Oleg Rățoi

 nr. 25 - Corina Fusu

nr. 26 - Vlad Bilețchi

 nr. 28 - Ion Cebanu

nr. 29 - Dumitru jelescu

nr. 30 - Veronica Herța

 nr. 31 - Ilie Crețu

 nr. 32 - Dorin Chirtoacă

 nr. 35 - Nicolae Ermurari

 nr. 38 - Mihail Șura

 nr. 39 - Simion Roșca

nr. 50 - Vasile Călmățui.